В Житомирі відновилася кампанія на захист фруктового саду

Нагадаємо, на останній сесії житомирської міської ради в комунальну власність міста були прийняті 5 гектарів землі фруктового саду.

За цю землю півроку йде протистояння.

Володимир Тітов, голова громадського об’єднання “Я люблю Житомир!” закликає житомирян врятувати фруктовий сад від варварів при владі.

– Декілька місяців наприкінці минулого року житомиряни боролись за те, щоб зберегти ботанічний садок – згадує події кінця 2011 року громадський захисник ботсаду. – Люди збирали підписи та виходили під стіни міської ради. Вони зустрічались із депутатами. Житомирські видання, які не побоялись встати проти свавілля влади, публікували численні думки спеціалістів, які в один голос заявляли про проблеми, які будуть спричинені вирубкою ботанічного саду.

Тоді депутати та ініціатори цього замислу відмовились від ухвалення на сесії міської ради скандального рішення.

– Вони зробили це зараз, коли люди вже сподівались на те, що їх почули. Зробили це так, як зазвичай роблять боягузи – тишком-нишком, винісши питання у порядок денний з голосу, – каже Тітов. – Вони будуть говорити про те, що земля місту потрібна, виправдовуючи відданий голос, що там може бути побудоване, щось корисне для громади.

Але факт залишається фактом, вони плюнули всім нам в душу, не зважаючи на наші думки, прийняли рішення, яке мало того, що порушує державні закони, але й йде наперекір законів природи, що обов’язково відіб’ється у майбутньому.

Громадське об’єднання “Я люблю Житомир!” закликає всіх житомирян не забувати імена тих “героїв”, яких ми вибрали, і від яких тепер отримали удар у спину.

– Ми маємо продовжити боротьбу за сад. Вони вже злякались одного разу, наша згуртована позиція допоможе врятувати ботанічний сад від варварів, що перебувають у владі, – переконаний Тітов.