В Житомирі за народним звичаєм попрощалися з зимою

На вихідних житомиряни проводжали зиму та зустрічали весну.

Відзначали останній день Масляної, просили один в одного пробачення у прощену неділю, а також заговлялися перед Великим постом.

Загальноміське свято «Проводи Зими та зустріч Весни. Масляна» відбулося у парку культури і відпочинку ім. Гагаріна. Різноманітні конкурси та забави, виступи творчих колективів, цікава та насичена програма подарували кожному присутньому гарний настрій.

Завітали на загальноміське свято Масляної і керівництво міста. Житомирський міський голова Володимир Дебой перед спалюванням символічного опудала привітав житомирян із наближенням весни. «Щиро вітаю вас з одним із найулюбленіших народних свят, що дійшло до нас від наших предків і відзначається в останній тиждень перед Великим постом – Масляною. Сьогодні ми спалюємо опудало зими, позбавляючись того, що віджило, втратило силу і зміст і з радістю зустрічаємо Весну, набираючи сили для нових справ і звершень. Зі святом Масляної усіх Вас!», – мовив керівник міста і, як того вимагає народний обряд, підпалив опудало.

У парку для житомирян та гостей міста виступили із музично-пісенними творами фольклорний ансамбль національного обряду «Родослав», вокальний ансамбль «Черемшина», гурти «Кредо», «Забава, «Від щирого серця». Також на присутніх чекали пригощання головними стравами свята – млинцями та варениками, театралізовано-обрядове дійство проводу зими та зустрічі весни, розважально-ігрова програма для дітей, конкурси, забави, святкова дискотека та феєрверк.

Управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради

Традиційно штурмували стовпа

Управління культури Житомирської міської ради забезпечило гуляння з величезним розмахом!

Житомирян вітав міський голова

Потім спалили опудало зими