З обласного бюджету виділять 500 тисяч гривень на підтримку малого бізнесу області

3 лютого відбулось спільне засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва та експертної ради по розподілу коштів з обласного бюджету на виконання заходів комплексної програми підтримки малого підприємництва в області на 2011-2012 роки.

Олександр Никитюк зібрав на засіданні виконавців програмних заходів, проекти яких були профінансовані у 2011 році.

«У 2011 році на розгляд експертної ради надійшло 29 проектів на загальну суму 1 мільйон 776 тисяч гривен. Експертною радою був ретельно вивчений кожний кошторис поданих проектів в частині недопущення необґрунтованого завищення учасниками проектів статей видатків.

У зв’язку із затримкою вирішення питань в Київському апеляційному суді про відновлення роботи регіонального фонду підтримки підприємництва та на законодавчому рівні створення обласних дозвільних центрів замість задекларованих 450 тисяч гривень на реалізацію проектів щодо підтримки малого підприємництва було використано 249 тисяч гривень. За основу проектів були взяті пріоритетні напрямки розвитку області, затверджені сесією обласної ради», – поінформувала Зінаїда Янченко, начальник головного управління економіки облдержадміністрації.

На фінансування заходів Комплексної програми підтримки малого підприємництва в області на 2012 рік передбачені кошти з обласного бюджету в сумі 500 тисяч гривень. Управління економіки чекає пропозиції від громадських організацій і об’єднань підприємців, громадської ради при облдержадміністрації, регіональної ради підприємців в області, наукових установ, навчальних закладів по напрямках фінансування заходів комплексної програми підтримки малого підприємництва в області на 2011-2012 роки.

Фото Катерини Тарановської, управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації