Житомирські митники розповіли, яка доля скоро очікує неплатників податків

Головне завдання влади – забезпечити стабільний соціально-економічний розвиток для того, щоб люди жили добре.

Досягнути це можливо лише за допомогою податків як головного джерела державних доходів. Рівень реалізації фіскального потенціалу держави залежить від правової свідомісті платників податків, тобто їх податкової культури.

Митна служба завжди налаштована на підтримку та створення комфортних умов для легального бізнесу. Водночас відомство в повному обсязі володіє інформацією про кожного платника податків, який ухиляється від оподаткування. Це веде до того, що додаткове податкове навантаження лягає на законослухняних суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Щоквартально Держмитслужба отримує наявну в інформаційних ресурсах Державної податкової служби України інформацію, зазначену суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності у Податкових деклараціях з податку на прибуток підприємства, стосовно конкретних елементів, що повинні формувати частину вартості товарів для митних цілей, зокрема, роялті, фрахту, інжинірингу, витрат на страхування тощо.

Житомирська митниця звертається до тих, хто ухиляється від податків до 01 квітня 2012-го року добровільно сплатити податки до бюджету. В іншому випадку митні органи будуть вимушені вжити жорстких заходів впливу. Ініціюватимуть з початку квітня кампанію з проведення перевірок кожного такого платника податків з метою недопущення заниження митної вартості товарів.

Крім того, компаніям, які добровільно звітують про ненавмисні помилки під час сплати податків, дозволено сплачувати штрафні санкції нижчі за ті, які сплачують компанії, чиї помилки були виявлені митними органами (3% замість від 25% до 75%) за наслідками контрольно-перевірочних заходів.

Держмитслужба сподівається на правову свідомість платників податків, оскільки основне завдання, яке стоїть сьогодні перед відомством – працювати з платником податків як партнером.

Прес-служба Державної митної служби України