Житомирянка буде нести вогонь літньої Олімпіади

Почесне право взяти участь у естафеті передачі вогню Лондонської олімпіади отримала Лариса Лавренюк, президент благодійної організації “Фонд допомоги онкохворим дітям “Краб”.

Сталося так, що ця страшна хвороба забрала у Лариси дитину, після чого жінка активно взялася допомагати сім’ям, в яких діти хворіють на рак. Вже 5 років при відділенні дитячої онкології Національного інституту раку діє Благодійна організація “Краб”, яку створила Лариса Лавренюк.

За свою діяльність жінка нагороджена орденом “Нестора Літописця” 3 ступеню. Фонд є членом Міжнародної конфедерації організацій батьків, діти яких хворі на рак та Всеукраїнської ліги сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги. Саме активна громадська позиція та внесок у розвиток суспільства враховувалися при виборі претендентів нести Факел Олімпіади 2012 року.

Кандидатури на розгляд журі подавала одна з відомих компаній світу. Відбір кандидатів тривав восени минулого року, і претендентів було чимало, розповіла Лариса Лавренюк:

“28 травня я буду нести факел на відкритті Олімпіади у Лондоні. Мене номінувала компанія Samsung. З цією компанією ми проводили декілька благодійних акцій на користь відділення дитячої онкології Національного інституту раку. Це не тільки продаж техніки в магазинах, які підписали свою угоду на співпрацю, але й проведення у відділенні майстеркласів, влаштування приїзду відомих людей”.

Для України від згаданої кампанії-спонсора було надано чотири місця факелоносців. В естафеті передачі вогню загалом візьмуть участь близько восьми тисяч людей. З 18 травня, коли вогонь літаком доставлять до Великобританії з грецької Олімпії, і до 27 липня, Дня відкриття Олімпійських ігор, кожен з учасників пронесе факел на ділянці у 200-300 метрів. За 10 тижнів на шляху учасників естафети буде 1018 населених пунктів.

Джерело: Житомирська Хвиля