На Житомирщині за рекламу килимів пенсіонерка “заплатила” 22 тисячі

Коли на порозі будинку літньої жительки села Таранівки Андрушівського району з’явилися троє жінок та дитина, господарка навіть розгубилася.

Та й було чого. Адже жінки наперебій одна одній почали пропонувати пенсіонерці придбати у них килими за гарними цінами.

Поки одна розповідала про свій товар, інша пропонувала подивитися на килими. А третя й собі переконувала, що її товар кращий. Не вгледіла господарка і те, як хтось пробрався до її будинку.

Вигнавши нав’язливих гостей, пенсіонерка побігла до своєї кімнати, де зберігала гроші. Всі 22 тисячі гривень, які жінка тривалий час потроху відкладала, зникли. Зрозумівши, що її обікрали, зателефонувала правоохоронцям.

Зазвичай, розкрити такого роду злочини та затримати шахраїв – важко, адже, як правило, жертви не запам’ятовують прикмет своїх кривдників. Проте цього разу не пощастило таки аферистам. Далеко втекти їм не вдалося.

В Андрушівському районі були затримані два автомобілі, «Москвич» і ВАЗ-2106, в яких знаходилося 9 осіб. Під час огляду правоохоронці вилучили у них ту саму суму грошей, яка зникла у пенсіонерки. Згодом, жінка впізнала торгашів, які її обікрали.

Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області