Микола Оніщук: “Зробимо Малин європейським містом!”

25 квітня в Малині Фонд Миколи Оніщука розпочав одразу дві благодійні акції, спрямовані на покращення добробуту та екологічного стану в місті.

Зокрема по вулиці Чорновола розпочалося встановлення номерних табличок на будинках із зазначенням адреси – вулиці та номеру будинку. Це стало результатом спільної роботи нашого відомого земляка, благодійника та засновника Фонду – Миколи Оніщука та депутата Малинської міської ради Романюка Сергія.

Першочергово, номерні таблички планується розмістити на будинках вулиць Чорновола, Грушевського та Барміна, а згодом – по всьому Фабричному району та насамкінець, по Малину в цілому.

Акція, передусім, спрямована на розбудову інформаційної інфраструктури міста, адже відтепер працівники комунальних служб, швидкої допомоги та служби МЧС зможуть безперешкодно та оперативно віднайти необхідну адресу. Організатори проекту впевнені в ефективності своїх дій, тим паче, що схвальні відгуки та слова вдячності від перехожих вони вже почули під час встановлення перших інформаційних вивісок.

Як зазначив відомий на Житомирщині благодійник Микола Оніщук, дуже важливо, щоб на кожному будинку були розміщені інформаційні вивіски. «Адже, оперативність комунальних служб та служб екстреної допомоги і порятунку зросте. Крім того вони допоможуть мешканцям та гостям Малина зорієнтуватись та швидко віднайти необхідну адресу».

Цього ж дня Фонд Миколи Оніщука розпочав в Малині акцію «Зроби своє місто чистішим». Вона спрямована на покращення екологічного стану нашого міста та виховання у малинчан культури поведінки задля забезпечення чистоти навколишнього середовища. Так, протягом дня в місті було встановлено більше 30 міні-контейнерів для збору сміття. Микола Оніщук щиро сподівається, що ця акція не залишиться без уваги.

«Ми маємо привернути увагу громадськості та разом долучитися до підтримки чистоти довкілля та виховання культури поведінки у населення. В наших руках – майбутнє наших дітей і наступних поколінь. І лише від нас залежить, в яких природних і екологічних умовах їм жити», – наголосив Микола Оніщук.