На Житомирщині ставитимуть дитячі наметові містечка

В Житомирі на нараді щодо організації оздоровлення і відпочинку представники влади зізналися, що планують оздоровити половину школярів регіону, але достатньо грошей на це в бюджеті немає.

Поряд з цим зросте і сама вартість путівок у дитячі табори в середньому на сто гривень і максимально становитиме подекуди більше 2000 тисяч гривень. На Житомирщині станом на 1 січня проживає 135 тисяч дітей шкільного віку. Віком 7-16 років.

Літній оздоровчий період починається 28 травня. Отож приміщення для відпочинку мають бути готовими не пізніше 10 травня.

Є розпорядження голови обласної державної адміністрації, де визначено передбачити у місцевих бюджетах кошти на оздоровлення і відпочинок не менше 56% дітей шкільного віку, – пояснив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Арешонков. – Проте, та оперативна інформація, яку ми маємо станом на 1 квітня, свідчить про те, що наявне фінансування значно менше, ніж у попередньому році. Зменшення запланованих показників оздоровлення дітей сьогодні становить понад 6 тисяч дітей. Це достатньо велика цифра.

Цьогоріч в області діятимуть і дитячі наметові містечка, – припустили на нараді, – оскільки змінено правила їх облаштування. А до Криму на відпочинок путівок побільшало вже. У 2012 році значно збільшилася кількість путівок на оздоровлення дітей у дитячих центрах «Артек» і «Молода гвардія». Впродовж 1 кварталу вже оздоровлено 135 дітей у «Артек», у минулому році це було 80, і 65 дітей у центрі «Молода гвардія», у минулому році 40.

Джерело: 20 Хвилин