Омега-3 жирні кислоти допомагають знизити шкоду, що наноситься організму курінням.
Дослідження на цю тему проведено в Греції і представлені в минулу п’ятницю на Всесвітньому конгресі кардіологів в Дубаї (ОАЕ).
В ході дослідження добровольці, що полюбляють палити, протягом 4 тижнів перорально приймали омега-3-поліненасичені жирні кислоти в дозі 2 г на добу. Виявлено, що застосування цих поживних речовин робить кардіопротекторну дію, відновлює стан артерій, порушений у зв’язку з палінням.
Вчені пояснюють, що цей ефект пов’язаний з протизапальною і антиатеросклеротичною дією омега-3 жирних кислот. Найбільш багаті омега-3 поліненасиченими жирними кислотами темні жирні сорти риби (оселедець, лосось, макрель, тунець, сардина).
За матеріалами: