З 1 квітня на Житомирщині зросли пенсії

Пенсіонерам Житомирщини добавили грошей.

Виплату пенсії, з урахуванням встановленого підвищення буде проведено в 1 квітні цього року з доплатою різниці за березень 2012.

З 1 березня на виконання постанови Кабінету Міністрів України „Про підвищення розміру пенсій деяким категоріям громадян, у зв’язку із зростанням середньомісячної заробітної плати штатного працівника” від 26 березня 2012 року органами Пенсійного фонду України в Житомирській області в автоматизованому режимі проведено перерахунки пенсій 66,9 тисячі осіб, або 16% пенсіонерів області, розмір яких упродовж 2011 року зріс менш як на 3,52%.

Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено щорічне підвищення трудових пенсій. Такі дії зумовлені зростанням середньомісячної заробітної плати в Україні порівняно з попереднім роком. Зокрема, визначено, що пенсії підвищуються на коефіцієнт, який дорівнює не менше, ніж 20% темпів зростання заробітної плати в Україні.

Згідно з прийнятим Урядом рішенням, з 1 березня цього року, розміри пенсій, що призначені згідно із законами України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок «Чорнобильської катастрофи», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», підвищуються пенсіонерам Житомирської області в середньому на 35 гривень.

Слід відмітити, що у пенсіонерів немає необхідності звертатися до органів Пенсійного фонду України в області індивідуально за проведенням такого перерахунку.

Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області