Житомирські кондитери виготовили 100-кілограмову писанку із шоколаду

100-кілограмову писанку із шоколаду виготовили житомирські кондитери. Секретами справи шоколатьє поділилися із дітьми-інвалідами. Для них влаштували майстер-клас.

Шоколадну мега-писанку створювали п`ять днів. При цьому використали 100 кілограмів різних сортів шоколаду і оздобили поліськими візерунками.

Ірина Шевчук, шоколатьє: “Потрібно було приготувати шоколад темперувати його для хруст кості, для блиску, для смаку цього шоколаду. Щоб вийшла у нас прекрасна писанка нашої Житомирщини”.

У великодні дні кондитери вирішили поділитися таємницею створення яйця із найбільшими поціновувачами шоколаду – дІтьми. Упродовж сорока хвилин їх разом із батьками та волонтерами навчали солодкого писанкарства.

Руслана Хромова: “В шоколад нада вмочить і розмалювати. А то як писанка буде не розмальована, то не некрасиво”.

Іринка Іванова: “Моя писанка не тільки красива, але й смачна буде”.

Олена Іванова, мама: “Вона з захопленням працювала, розфарбовувала яйце, так як це для неї вперше. Вона як робила цю роботу, то думала про свого меншого братика Ярослава, що для нього зробить подарунок. На двох”.

Такі майстер-класи для дітей з особливими потребами не лише радість, а й користь – кажуть соціальні працівники. Тут малеча може по-спілкуватися з однолітками і продемонструвати таланти.

Наталія Вечерова, співорганізатор акції: “Наші діти особливі і багато з них не має можливості сходити у кафе. Деякі діти не можуть розмовляти і це, можливо, єдиний спосіб проявити те, що у них в душі, є на думці. Я сьогодні спостерігала за ними. Для них це дійсно свято”.

Шоколадні писанки можна зберігати близько чотирьох місяців, кажуть кондитери. І обіцяють незабаром нові майстер-класи – навчатимуть дітей готувати цукерки.

Оксана Трокоз, Володимир Жабровець, Житомир, “5 канал”