Житомирські студенти обгороворили з ректором ЖДУ ім. Івана Франка проблему буфетів

На черговому зібранні ректора зі студентами Житомирського державного університету імені Івана Франка розглядалися питання, які потребують як негайного вирішення так і другорядного вирішення.

На початку зустрічі ректор зауважив: «Добре, що ми збираємось і вислуховуємо один одного», – сказав ще декілька вступних слів і перейшов до питань які були задані наперед.

Перше питання стосувалося покращення санітарних норм буфетів. Петро Саух визнав, що і на минулій зустрічі зі студентами це питання виносилося на розгляд. Поспілкувавшись із цього приводу з головою студентського братства університету Дмитром Регетою дійшли висновку, що змін не відбулося.

Тоді ректор відразу ж взяв це питання на контроль і запропонував поставити вимогу перед орендарями буфетів про внесення змін для покращення санітарних умов

Друге питання «Чи зміниться середній бал на отримання стипендії. Чи залишиться він на тому ж рівні? Чи перекриватиме трійку п’ятірка, і чи правда, що стипендію зможуть отримувати тільки ті, в кого за результатами сесії не більше однієї четвірки?».

Всі особливості цього питання розкрив перший проректор з навчальної роботи Микола Осадчий. «Поки що нічого змінюватися не буде». Це означає якщо студент має середній бал чотири, значить він отримує стипендію. Середній бал не задається університетом, а безпосередньо Міністерством освіти, де говорять, що змін не передбачається. Але зараз всі чекають прийняття нового закону «Про вищу освіту», який остаточно розставить всі крапки над «і».

Ще студентів дуже цікавило, наболіле за короткий час питання, яким чином будуть вилучатися холодильники, які не відповідають поставленим нормам

«Це питання розглядалося на ректораті, де було прийнято рішення створити комісію (вже функціонує – авт.), яку очолює Володимир Караванський, і куди входить комендант того чи іншого гуртожитку, заступник декана з виховної роботи, голова студентського братства університету, голова профкому,старости гуртожитків, головний енергетик і технічні працівники.» – наголосив Петро Саух.

Тож, повинен бути сертифікат і технічний паспорт, це стосується не тільки холодильників. Але якщо немає ні сертифіката, ні техпаспорта на техніку, а електрик перевірив, що прилад працюючий, тобто в ньому наявне запобіжне реле, то до кінця навчального року дається дозвіл на користування холодильником. І взагалі вилучати техніку, навіть в силу того, що вона не працює ніхто не має права. Всі нюанси цього проблематичного питання будуть вирішуватися колегіально за участі студентів. Що стосується заміни розеток по гуртожиткам, то їх будуть встановлювати з початком третього трудового семестру, який починається з шостого червня.

Джерело: Студак