На Житомирщині втопилося 16 людей

З 1-го травня на території Житомирщини офіційно розпочався купальний сезон.

В області діє 5 спеціалізованих аварійно-рятувальних служб на воді, які у цілодобовому режимі можуть надати невідкладну допомогу. Одна з них розташована у Гідропарку обласного центру.

25-го травня представники Територіального управління МНС, інспектори Управління Держтехногенбезпеки у Житомирській області спільно з працівниками Головдержуправління рибоохорони в області та засобами масової інформації перевіряли готовність рятувальників на воді до дій за призначенням, обладнання місць для відпочинку та обізнаність населення безпечним правилам поведінки.

Рятувальники продемонстрували своє обладнання та спорядження, роботу плавзасобів та готовність прийти на допомогу потопаючим. Хочеться вірити, що проведена робота не виявиться марною. Адже з початку цього року в області вже зареєстровано 16 випадків загибелі людей на воді, 10 із них сталися у травні. Більшість трагічних випадків пов’язані з необережним поводження людей на водних об’єктах.

В першу чергу громадяни повинні особисто дбати про свою безпеку – адже біля кожного відпочивальника рятувальника не поставиш. Аби відпочинок пройшов на користь, як найбезпечніше – потрібно у першу чергу подбати про безпеку і правильний вибір самого місця дозвілля.

ТУ МНС України у Житомирській області