На Житомирщині зґвалтували 9-річного хлопчика

На Житомирщині міліціонери розшукуючи 9-річного хлопчика, знайшли його тіло, приховане у гущавині лісосмуги, із слідами насильницької смерті.

Розслідуючи обставини злочину, оперативники затримали 30-річного жителя Попільнянського району, якого підозрюють у причетності до жорстокого вбивства на сексуальному підґрунті.

До Попільнянської міліції 8 травня звернулась 45-річна жителька Києва, яка повідомила про те, що їх родина приїхала в одне з сіл району на дачу, проте напередодні увечері пропав її 9-річний син.

На місце події виїхали правоохоронці, які почали розшукувати хлопця. Востаннє його бачили підвечір, коли він рибалив на місцевому ставку. Вранці правоохоронці розпочали прочісування водойми та околиць населеного пункту.

Під час огляду чагарника лісосмуги на околиці села міліціонери знайшли тіло хлопчика з тілесними ушкодженнями у вигляді синців та саден обличчя і шиї. Трохи далі від цього місця виявили і велосипед дитини.

Проведене судово-медичне дослідження встановило, що смерть хлопчика настала від механічної асфіксії шиї (задушення) увечері 7 травня.

Як розповів начальник Управління карного розшуку Віктор Бугира, на той час оперативникам уже вдалося встановити певні обставини розвитку подій того дня.

Хлопчик рибалив неподалік інших місцевих, а потім до нього підійшов незнайомий чоловік. У селі його не знали, однак він певний час спілкувався з малим і згодом вони навіть кудись пішли.

Мати дитини розповіла, що близько 16.30 він забігав додому і говорив, що якийсь дядько хоче продати йому вудочку. Вона заборонила хлопцеві з ним йти. Проте малий, очевидно, непослухався. Згодом незнайомець повернувся у село уже сам і був достатньо схвильований.

Для встановлення особи невідомого, правоохоронцям знадобилось декілька годин. Підозрюваного затримали того ж дня в одному з сіл Попільнянського району, чоловік спокійно спав у своєму помешканні, переконаний у власній безкарності.

На запитання міліціонерів спочатку казав, що нічого не знає. Однак низка доказів, вилучених на місці події експертами та свідчення очевидців, які допомогли встановити маршрут руху підозрюваного того вечора, таки вплинули на його подальші дії. Чоловік визнав свою вину і розповів, що помітив хлопчика на ставку. Той йому сподобався і у нього виник статевий потяг до нього.

Розповідаючи різні байки малому, він втерся до нього в довіру, пообіцявши подарувати вудку чи продати, а потім поступово змусив відійти подалі від людей. Так вони вдвох опинились на околиці села, у чагарнику, де чоловік, за його словами, спочатку задушив, а потім згвалтував дитину.

Розслідування кримінальної справи триває. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області