У Житомирі СБУ проводить антитерористичні навчання

Сьогодні зранку у Житомирі ускладнено рух автотранспорту вулицею Ватутіна в районі автовокзалу, а якщо точніше – біля житомирської тюрми.

Читачі Репортер Житомира Дмитро і Валентин, які о 10-30 проїжджали вулицею Ватутіна потрапили у затор. Вздовж периметру виправної установи №4 стояли бійці одного з спецпідрозділів з собаками та автоматами. Пішоходів відправляли на протилежний бік вулиці. Пенсіонер на “Ланосі” став на “аварійку” – його звідти вигнали.

Репортер Житомира вирішив з’ясувати, що ж там насправді відбувається. З власних джерел Репортерові стало відомо, що саме у ці хвилини у Житомирі проходять антитерористичні навчання, які проводить СБУ. Як нам повідомили, можуть відпрацьовуватися варіанти втечі засуджених з захопленням заручників та інші ситуації, які несуть пряму загрозу громадському спокою та життю і здоров’ю громадян.

Репортер Житомира відвідав місце навчань. Біля входу в Депарматамент з питань виконання покарань ми побачили на тротуарі бійців з автоматами. Пішоходів, справді, просили не затримуватися. ДАІшники регулювали рух. Обабіч стін – велика кількість керівників спецслужб.

Дізнатися подробиці нам не вдалося. Присутня на місці події прес-служба міліції від коментарів відмовилася, аргументуючи це тим, що навчання проводить СБУ і вони не компететні видавати інформацію. Фотографувати бійців з автоматами на фоні тюрми нам категорично заборонили, хоч і відбувалося це у громадському місці і людей з автоматами побачило чимало житомирян.

Мовляв, все секретно… Тому щоб не нариватися, ми залишили місце навчань. Тепер очікуємо офіційних матеріалів прес-служб.

Сергій Фещенко

Біля департаменту з питань виконання покарань “все секретно” і знімати не можна, тому ми зняли плав машин, який йде звідти!