В Житомирі нікому немає діла до того, що багатий сусід затопив провулок, де мешкають люди

Затоплення провулку Річкового, що у на Корбутівці у Житомирі розпочалося ще торік навесні.

Раніше у подвір’ях житомирян болота не було, а на місці застояної води вирощували городину. Тепер тут неможливо господарювати, бідкаються люди.

Житомирянка Валентина Клосович каже, що користувалися клаптиком городу біля хати для картоплі, зелені. Зараз садити щось не реально, бо все взялося берегом. Все вимокло. Під самі вікна була вода, це зараз вона впала…

– Через те, що стоїть вода, ми не можемо користуватися криницею, бо вода не пригодна для пиття, – каже жінка.

Причина утворення штучних ставків поблизу хатин житомирян – пошкоджена зливна мережа. Мешканці провулку Річкового кажуть, що мокрі проблеми розпочалися із початком будівництва по-сусідству. Люди переконують – місце, де знаходиться водовідвідна труба – не є територією забудовника, тому він не мав права засипати її будматеріалами та ставити на цьому місці паркани.

Житомиряна Валентина Шилова каже, що продавала по акту 8 метрів, він (сусід) засипав ще 5 метрів, включно захватив трубу, а це самовільний захват землі! Ми три рази розкопували, він сказав, що діло будете мати з ним.

Сусідські війни не припиняються. Люди постійно сваряться із забудовником.

– Это ваши проблемы дальше увести воду, не надо из больной головы на здоровую, – каже сусідам приватний власник котеджу Володимир Фоменченко. Журналістові він не радий: Давайте уберите, вы не предупреждаете. Я нефотогеничный…

Приватний власник Фоменченко відмовився пояснити, чому засипав трубу. Водночас він нагадав сусідам, що зводити житло йому дозволили в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю. Житомиряни тим часом шукають вирішення проблеми.

Мешканка Річкового Ольга Клосович каже, що жителі провулку розраховували на те, що приїде комісія з міської ради. Ніхто не приїжджав і не дивився. У Житомирській міській раді не сказали, чому і досі не відреагували на звернення. Натомість порадили звернутися в міський «Водоканал». Там пояснили – не зобов’язані та й не взмозі боротися із недобросовісними забудовниками.

Тим часом люди змушені терпіти застояну воду під вікнами та болото під дверима

Мешканці Річкового сподіваються, що влада все ж зверне увагу на проблеми їх провулку.

ЖОДТРК