Мер Житомира заспокоїв інвесторів недобудованої на Крошні багатоповерхівки

Ми вже знаємо що відома в обласному центрі будівельна компанія “Житомирбудзамовник” перебуває у стадії ліквідації.

Його активи (ті, що залишилися, бо був запущений процес їх відчуження на користь прокуратура має з’ясувати кого…) переходять на баланс Агенції з управління майном Житомирської міської ради. Міський голова Володимир Дебой під час минулої позачергової сесії міськради переконував, що таким чином вдалося перешкодити розкраданню і відстояти інтереси людей, які будучи інвесторами будівництва, заплатили наперед повну вартість квартир.

А люди вже не знають, кому вірити. Кажуть, їх вже стільки раз дурили, що немає жодної гарантії, що на цей раз їх не обкрутить і влада.

8 червня на будівельний майдачник на зустріч з інвесторами приїхали міський голова Володимир Дебой, керівник області Сергій Рижук, заступник голови ОДА Микола Олещенко. Вони переконували людей, що саме завдяки рішенню про початок процедури ліквідації КП “Житомирбудзамовник” вдалося запобігти відчуження цього будинку на користь третіх осіб з втратою інвесторами своїх прав.

Сьогодні вкладників будинку на Щорса, 155 заспокоював міський голова Житомира Володимир Дебой. Каже, з часу останньої зустрічі з людьми пройшли ряд засідань і нарад. Вже домовлено, що частина робіт, які стосуються підведення комунікацій до будинку будуть зроблені за рахунок підприємств, які експлуатують ці мережі. Це робиться для здешевлення вартості завершення будівництва.

9 непроданих квартир підуть через іпотеку

Отримані гроші будуть спрямуються на добудову будинку. Частину робіт інвестори погодились виконати за власний рахунок.

Міський голова наголосив на тому, що будинок буде добудований і люди отримають своє житло, однак жодних офіційних гарантій він як керівник міста дати не може, оскільки такі дії суперечать законодавству.