На Житомирщині Комітет виборців України нагородив відзнакою лікаря, який протистоїть владі

Напередодні Дня Конституції, 27 червня, Житомирська філія Комітету виборців України нагородила грамотами головного лікаря та колектив Коростишіської районної лікарні.

Ситуація з утисками головного лікаря Коростишівської районної лікарні Сергія Бондарчука за політичні переконання та особисті принципи вже вийшла далеко за межі містечкового конфлікту. Двічі головний лікар безпідставно та сумнівними методами звільнявся з роботи і змушений був поновлюватись через суд.

При цьому колектив твердо стоїть на стороні керівника і захищає не дивлячись на тиск. Вони вже не раз влаштовували акції громадської непокори та навіть здирались перекрити дорогу в знак протесту проти дій влади. Протягом останніх двох років лікарня пережила тільки 6 перевірок КРУ, але «зачепитись» так і не змогли. Замість нормальної роботи колектив перебуває в очікуванні чергових нападок. Але їх згуртованість напевно вражає і їхніх опонентів.

Саме ця боротьба і привернула увагу Житомирської філії Комітету виборців України, який майже 20 років працює на становлення демократії та спостерігає за дотримання законності.

Під час нагородження Сергія Бондарчука та колективу лікарні голова Правління ЖФ КВУ Олена Степерова наголосила на тому, що дії цих людей мають слугувати прикладом для кожного

«Думаю, якщо б кожен так як ви, захищав свої права, відстоював свої позиції, гуртувався навколо правди та справедливості, а не власних страхів, ми би давно вже збудували вільну, справедливу державу. Це має бути прикладом для всіх, хто мовчи схилив голови перед тиском, несправедливістю та беззаконням», – зазначила Олена Степерова.

В ситуації з лікарнею ще не поставлені крапки над «і», але і колектив, і керівник ще раз підтвердили свою тверду позицію і бажання домогтись справедливості та можливості вільно працювати, допомагаючи жителям району.