На Житомирщині чоловік пограбувавши пенсіонерку намагався її спалити

Вночі 8 червня в одному з сіл Коростенського району до помешкання 75-річної пенсіонерки вдерся незнайомець.

Чоловік бив жінку вимагаючи від неї гроші та інші цінності. Після кількагодинних знущань нападник зв’язав жертву, поклав на диван, закидав подушками та ковдрами і підпалив будинок. Лише дочекавшись, коли вогонь розгориться, залишив оселю, прихопивши з собою знайдені гроші, продукти та спиртне.

Пенсіонерка з останніх сил почала виборсуватись з-під лахміття, одночасно намагаючись розгризти мотузки, якими були зв’язані руки. «Вирвавшись на волю» бабуся кинулась надвір. Сил, щоб кликати на допомогу, уже не залишилось. Упала просто на городі.

Тріскання покрівлі та відблиски вогню почули сусіди

– Ми відразу кинулись до будинку. Він горів, але ж ми думали, що у середині сусідка. – розповідає місцевий житель Степан Закусило. – Вибили вікна, щоб поглянути, де вона. Проте її ніде не було. А з кожною хвилиною до будинку все тяжче було підступити. Шифер стріляв і летів звідусіль.

Поки літні чоловіки намагалися врятувати свою односельчанку, інші сусіди знайшли обезсилену та шоковану жінку у городі та викликали швидку

Уже в лікарні прийшовши до тями, вона змогла розповісти міліціонерам, що трапилось. Завдяки точному описанню події, правоохоронцям вдалося швидко встановити особу нападника.

З’ясувалося, що він мешкав неподалік будинку пенсіонерки

Того вечора, добряче випив і вирішив пошукати грошей. Нападникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області