Складено Топ-10 автомобілів по запитам українців в інтернеті

Найчастіше українці в мережі шукають Volkswagen.

Десятку автомобільних марок, які в цьому сезоні найчастіше шукають українці, склав сайт AUTO.ria.ua. Лідери за запитами – Volkswagen, Mercedes, ВАЗ. Аналіз статистики пошукових запитів від користувачів визначив список найпопулярніших марок.

На першому місці в цьому рейтингу опинився німецький бренд Volkswagen. Так, тільки з початку весни автомобілі, випущені під цією маркою, українці шукали понад 2,1 млн разів.

На другому і третьому місці – марки Mercedes (1,9 млн запитів) і ВАЗ (1,8 млн). При цьому, відрив від найближчого переслідувача BMW, який посів 4 місце, за даними сайту, становить практично вдвічі.

На п’ятому місці опинилася Audi. У десятку також увійшли Opel, Daewoo, Ford, Mitsubishi і Skoda.

При цьому не дотягли до попадання в десятку Chevrolet і Toyota. Тим часом, український автовиробник ЗАЗ в цьому переліку опинився б на 20 місці, а Chery – на 23-му.

Як повідомлялося, самими популятриними серед українців моделями машин, за статистикою сайту, є Mercedes 124, ВАЗ 2108, Daweoo Lanos, а також Mercedes Vito.

Нагадаємо, що на українському ринку б/у автомобілів 84% є машинами з п’яти основних країн-виробників, при цьому 28% від загального числа продаються авто вироблені в Німеччині.