6 міфів про харчування і схуднення

Всі хочуть залишатися у відмінній формі і ніколи не страждати від надлишкової ваги.

Чи вдасться це, залежить від багатьох факторів – спадковості, способу життя, фізичного здоров’я, сила волі і … помилок.

1. Серед найпоширеніших помилок про харчування і схуднення є переконання в тому, що люди завжди набирають вагу, якщо більше їдять. Насправді, далеко не всі поправляються, не відмовляючи собі ні в чому, а багато людей товстішають, навіть якщо майже нічого не їдять.

2. Ще один відомий міф говорить: повнота шкідлива для здоров’я. Деякі повні від природи люди не страждають від додаткових проблем зі здоров’ям, а зайва худоба може бути ще більш небезпечною, ніж надмірна вага.

3. Хліб і картопля роблять нас товстими? Насправді ці продукти є відмінним джерелом вуглеводів, а скибочку хліба або картоплина містять не більше 100 калорій. Поправляємось ми не через хліба і картоплю, а через те, що намазуємо на них і їмо з ними (масло, майонез і т.д.).

4. Чим більша людина, тим вона слабше? Багато людей з пишними фігурами дуже витривалі і сильні. Існують спеціальні групи аеробіки та фізкультури для великих людей.

5. Хоча цукор називають солодкою смертю, в помірних кількостях він не небезпечний для здоров’я і не підвищує ризик розвитку таких хвороб, як діабет, захворювання серцево-судинної системи, гіперактивність і т.д. Цукор дає організму енергію.

6. Деякі вважають, що вживання знежирених продуктів врятує їх від онкозахворювань. Насправді, люди, які уникають жирної їжі, також хворіють на рак.

За матеріалами: G+