Інваліди мають працювати, – Сергій Тігіпко

Уже через три місяці урядовці очікують суттєвих зрушень у працевлаштуванні інвалідів.

Адже набере чинності закон, ухвалений в останній день роботи парламенту, повідомляє TCH.ua.

Згідно з ним, на цілий рік звільнятимуть від сплати єдиного внеску підприємства, що надаватимуть робочі місця людям з особливими потребами.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко. В Луганську він зустрічався з працівниками міжрегіонального центру реабілітації інвалідів. Тут люди здобувають нові спеціальності і водночас лікуються. Проте зі 130 людей, навчених торік, робота знайшлася лише для половини. З одного боку, інвалідів на роботу беруть неохоче, з іншого – вони й самі побоюються втратити свої пільги та виплати у випадку працевлаштування. Тепер ситуація має змінитися.

“Завдання тут стоїть просте – інвалід не повинен знаходитися вдома. Він повинен працювати, він повинен знаходитися в колективі. Це дасть йому можливість додаткового заробітку з одного боку, а з іншого введе його знову в активне життя”, – переконаний віце-прем’єр.

“Хотілося б, щоб ця допомога, що ми отримуємо – пенсія або допомога за втрачене здоров’я – і якщо інвалід пішов працювати, щоб вона все-таки залишалася при інваліді”, – висловила сподівання голова Луганської обласної організації інвалідів “Спілка організацій інвалідів України” Наталя Гордєєва.

TCH.ua