Нові технології – і в медицину, і в навчання

Цього місяця в Малинському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні відбулася перша інтерактивна лекція для медичних працівників.

Це стало можливе завдяки новим комп’ютерним можливостям та благодійній допомозі від Фонду Миколи Оніщука.

Технології не стоять на місці – ані інформаційні, ані електронні, ані медичні. Сила силенна вчених, дослідників та науковців постійно працюють над тим, щоб полегшити та покращити життя людини в усіх сферах її буття.

Це стосується, зокрема, і медичної галузі

Адже разом з людиною еволюціонує і весь світ, і, на жаль, хвороби. Тому так важливо медику тримати руку на пульсі сучасних технологій, методик лікування та фармацевтики.

З метою підвищення рівня кваліфікації свого працівника, чи не кожен медичний заклад опікується його підготовкою, делегуючи на різноманітні семінари, тренінги, лекції та інші заходи. Однак, більше таких можливостей у фахівця, який працює в столиці, чи-то в обласному центрі. На районному та сільському рівні, на жаль, через брак коштів та персоналу важко слідкувати за новаціями у світі медицини.

До вирішення цієї проблеми долучився Фонд Миколи Оніщука, що діє на теренах Житомирщини. Так, благодійна організація на прохання МРТМО придбала плазменний телевізор високої якості зображення із зручним великим екраном для проведення медичних інтернет-конференцій та лекцій професорів за допомогою програми Skype саме в стінах медичного закладу.

Перша така інтерактивна лекція відбулася 11 липня для медичних працівників установи. Провести навчання для лікарів сімейної медицини погодився викладач одного із Житомирських медичних навчальних закладів. На зв’язку також були присутні Чоповицька амбулаторія та, власне, ті, без кого ця подія не змогла б відбутися – благодійник і наш відомий земляк Микола Оніщука та заступник головного лікаря Олександр Андрійцев.

Перед початком лекції Микола Оніщук привітав медиків та відзначив важливість їхньої роботи.

«Саме сільська медицина найбільше відчуває на собі дефіцит фінансування, забезпечення медикаментами та обладнанням. А про підвищення кваліфікаційного рівня не варто і казати… Тому наш Фонд поставив перед собою завдання допомогти в організації та проведенні медичного навчання», – розповів він під час зустрічі.

Активісти благодійної організації забезпечили також працівників ФАПів санітарними сумками та наборами для надання екстреної медичної допомоги, а Микола Оніщук наостанок побажав вдалого навчання

Керівництво МРТМО подякувало благодійнику та висловило сподівання, що такі зустрічі на екрані телевізора не будуть рідкістю і стосуватимуться не лише питань медичної освіти, а й актуальних соціальних та громадських питань. Так, зокрема, через програму Skype медичні працівники звернулися до Миколи Оніщука з проханням надати правове роз’яснення стосовно кола осіб, на яких поширюється дія Постанови Кабінету Міністрів України № 524 від 11.05.2011 щодо виплати коштів на оздоровлення.