Оприлюднено попередній план святкування Дня міста: Житомир матиме гімн!

Традиційно День міста Житомира відбувається у другу неділю вересня.

Цього року житомиряни святкуватимуть день народження міста 7-9 вересня. Чиновники міської ради запевняють, що нині йде активна підготовка до святкування. Нагадаємо, у 2012 році Житомир відзначить 1128-ту річницю з Дня заснування міста та 75-ту річницю утворення Житомирської області.

Наразі узагальнені усі пропозиції виконавчих органів ради, громадських організацій, мешканців міста та складений попередній план святкувань.

Традиційно у День міста Житомира будуть проведені:

1. урочиста хода колективів та підприємств міста,
2. Свято Хліба,
3. Свято квітів,
4. Всеукраїнський фестиваль «Житомир Середньовічний»,
5. Щорічний фестиваль «Молодь за процвітання Житомира»,
6. Фестиваль національно-культурної творчості та національної кухні,
7. Міжнародний фольклорний фестиваль «Поліське весілля».

Щоправда, місця проведення та формат заходів у поточному році буде змінено.

Стало відомо що напередодні Дня міста у п’ятницю, 7 вересня, в облмуздрамтеатрі презентують гімн Житомира, фільм та найкращі пісенно-поетичні твори про Житомир, відзначать найкращих працівників міста, нагородять «Мецената року» та «Журналіста року».

– Вперше у Житомирі до Дня міста будуть проведені фестивалі «Житомир-Гітаріссімо», «Вересневі вечори на Михайлівській», фестиваль вуличного мистецтва та фестиваль шашлику, – інформують в управлінні по зв’язках із громадськістю житомирської міськради.

Традиційні екскурсії для житомирян та гостей міста будуть організовані на старому трамвайчику та святковому автобусі «Житомир історичний», що курсуватиме 2 тижні. На всіх майданчиках міста у неділю, 9 вересня, виступатимуть творчі колективи Житомира та області, на вул. Михайлівській працюватиме майданчик авторської пісні.

Також заплановано безліч фізкультурно-спортивних заходів, що відбуватимуться здебільшого у Гідропарку.