Під Житомиром відбувся перший корпоративний чемпіонат з пейнтболу: фото

У неділю 1 липня, в день фінального матчу з футболу за звання чемпіона Європи, на спортивно-туристичній базі «Чудодієво», яка знаходиться в сосновому лісі за Олієвкою (Черняхівський напрямок), зустрілися п’ять клубних команд – «Візаж 1», «Візаж 2», «Домотроніка», «Омакс», і «Вольт», щоб взяти участь у першому клубному чемпіонаті з пейнтболу “Літо-2012″!

Господар обладнаної пейнтбольної площадки Віктор, він же й інструктор, гостинно зустрів учасників змагань та провів детальний інструктаж перед грою.

Після заповнення командних заявок всі гравці (30 чол.) отримали комплекти спеціального захисного обладнання: штани, куртки, жінки – додаткові жилети, шлеми та пневматичні автомати з кульковими набоями, начиненими фарбою.

Дальність враження такою кулькою досягає 70 метрів

Екіпіровані бійці вишикувались в довгий ланцюг перед плацдармом

Інструктор ще раз провів короткий інструктаж та представив екіпіровану судейську бригаду у кількості 4-х чоловіків. Лунає команда: «Розійтись!» і починається видача набоїв, по 300 кульок на кожного бійця. Заряджаються «магазини», і перші дві команди «Візаж 1» і «Візаж 2» виходять на поєдинок.

Перед кожною з команд поставлене завдання: зняти з флагштоку прапор, який майорить в центрі огородженого високою капроновою сіткою плацдарму і занести його на базу противника

Команда, яка виконає завдання, стає переможцем бою і отримує 10 балів, а програвша – 0 балів.

Перший бій продовжувався недовго та, не зважаючи на це, багато гравців з однієї та іншої команди були «поранені» і «вбиті». І все ж команді «Візаж 1» вдалося у важкому двобої пронести прапор на територію противника та вирвати перемогу.

Після першого бою дівчата, які грали в обох командах, розповіли, що спочатку було дуже страшно, бо ніхто не знав з якою силою випущена кулька влучає в тіло. А коли відчули на собі силу удару, зрозуміли, що не такий вже й страшний чорт, як його малюють.

Шостою командою став «Світлоприлад», що не є членом Master Club, який замінив команду «Омакс 2», котра з технічних причин не змогла прибути на змагання

Змагання проходили в одне коло, де кожна команда грає з кожною

А це – 15 відповідальних і напружених боїв! Переможець визначається за кількістю набраних балів та результатами особистих змагань.

У відбірному турнірі найкращою виявилась команда «Домотроніка», яка виграла чотири з п’яти боїв та набрала 40 балів. Команда «Візаж 1» набрала 30 балів. Інші три команди: «Омакс», «Вольт» і «Світлоприлад» набрали по 20 балів. При цьому у двох останніх співпала кількість порушень та дискваліфікацій, тому командам «Вольт» і «Світлоприлад» довелося додатково виясняти стосунки на полі бою за право виходу до півфіналу. Команда «Візаж 2» виявилася найслабшою і вибула з гри відразу після відбірного туру.

Тим часом на бойовому плацдармі зав’язався відчайдушний бій між «Вольтом» та «Світлоприладом». Не дивлячись на серйозні «втрати» з обох сторін, команди, як кажуть, боролися до останнього набою. Більш везучим виявився «Вольт», він і переміг свого непростого суперника та вийшов у півфінал.

Таким чином, до півфінальних ігор потрапили чотири клубні команди: лідер «Домотроніка», «Візаж 1», «Омакс» і «Вольт»

Відповідно команді «Домотроніка» випало грати з командою «Вольт», а команді «Візаж 1» з командою «Омакс».

Динамічна і потужна «Домотроніка» буквально за декілька хвилин розгромила команду «Вольт» і, великими силами ввірвавшись на територію противника, пронесла туди прапор.

Наступною півфінальною грою була гра між командами «Візаж 1» та «Омакс»

Виграш команді «Візаж 1» у цьому поєдинку полегшив один з бійців «Омакса», в якого закінчилися набої, і він, беззбройний, був майже впритул «розстріляний» бійцями противника у власному укритті.

У важкому поєдинку за третє місце команда «Вольт» ледве-ледве здолала дуже агресивно налаштовану команду «Омакс»

Щодо фіналу, то в ньому зустрілися найсильніші – «Домотроніка» і «Візаж 1»

На очах у команд, які завершили змагання, та уболівальників розгорнулась видовищна і водночас драматична баталія – справжня маленька війна за звання абсолютного чемпіона та золотий чемпіонський кубок! Фаворити змагань, бійці з «Домотроніки», вирішили у фінальному поєдинку провести блискавичну атаку на плацдарм противника і – трохи перехитрували самих себе, тому що стали легкою мішенню для бійців «Візажа 1», які грамотно зайняли кругову оборону.

Швидко розправившись з основними силами атакуючих, один з бійців «Візажа» (а це була жінка!) вихопила прапор з рук знешкодженого противника і під щільним прикриттям переможно ввірвалася з ним на порожню базу «Домотроніки»

Так команда «Візаж 1», завдяки залізній витримці та проявленій холоднокровності, у вкрай запеклій боротьбі з надзвичайно сильним суперником достойно виборола чемпіонський титул у першому клубному чемпіонаті з пейнтболу, організатором якого виступив Клуб відмінних рекомендацій Master Club.

Всі без винятку команди-учасниці у тому числі і болільники залишилися задоволені від змагань. Адже це п’ять повноцінних годин здорового відпочинку, проведеного на свіжому лісовому повітрі, неабияке задоволення, отримане від гри, та кілограми адреналіну!

Щодо турнірної таблиці, то вона виглядає наступним чином:

Василь Гора