По вул. Северина Наливайка та Західній проводять каналізаційну та водопровідну мережі

Мешканці приватних будинків по вул. Северина Наливайка увесь час жили з однією важливою проблемою – відсутністю централізованого водопостачання та водовідведення. Лише цьогоріч закоренілу проблему вдасться вирішити.

6 липня керівник міста із депутатами міської ради та виконавчими службами оглянули об’єкти по вул. Северина Наливайка та вул. Західній, де люди запропонували проведення водомереж на умовах публічно-приватного партнерства.

Як інформує прес-служба місьої ради, вже сьогодні, завдяки ініціативній групі, по вулиці працює техніка та проводяться роботи з прокладання каналізаційної та водопровідної мережі з поліетиленових труб із комплексним улаштуванням 17 круглих збірних залізобетонних колодязів. Житомиряни самі запропонували найоптимальніший шлях вирішення проблеми – на умовах співфінансування: мешканці надають 540 тис.грн., частину коштів готовий надати приватний підприємець і решту (близько 250 тис.грн.) – міський бюджет.

«В цьому році ми започаткували нові проекти – проекти співпраці з мешканцями міста на умовах співфінансування. Я радий з того, що сьогодні житомиряни, оцінивши програму «50 х 50» (по заміні вікон), готові розпочинати спільно із владою (а це говорить про довіру) проекти по відновленню, реконструкції та проведенню мереж водопостачання та водовідведення, чого ці вулиці не бачили з моменту їх заснування. Тому ми зможемо ту частину коштів, яку не зібрали люди і яка є посильною для міського бюджету, дофінансувати з міського бюджету для того, аби ці об’єкти вже восени ми могли завершити», – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Загальна вартість реалізації проекту – майже 900 тис.грн., тоді як попередньо сума була майже вдвічі більшою: кошторисна вартість – 1,7 млн.грн. Тобто, коли люди почали самостійно розробляти кошторис для себе, він вийшов близько 900 тис.грн. А це те, що дуже необхідно: люди контролюють кожну копійку, кожен метр труби, якість виконаної роботи, що є дуже необхідним.

Нагадаємо, у минулому році, на умовах співфінансування започаткована програма по заміні вікон та утепленню фасадів у навчальних закладах міста. Ця ініціатива активно підтримана батьківськими комітетами, адже дає можливість батькам самостійно контролювати використання коштів та якість виконання робіт.