В міській раді Житомира встановили турнікет: фото

В житомирській міській раді у фойє встановлено турнікет. Тепер громадянам щоб потрапити з центрального входу на другий і третій поверхи міськради доведеться пройти пункт пропуску.

До цього охоронцям доводилося перегороджувати своїми тілами прохід для тих, кому він був заборонений. Аналогічні турнікети встановлені у більшості державних установ по різних містах України, – кажуть у міськраді.

А ще чиновники переконують, що пункт пропуску не пов’язаний із поточним прийомом громадян і не може свідчити про те, що влада відгороджується від громади. “Турнікети необхідні для організації внутрішнього потоку працівників виконкому та відвідувачів. Вони не обмежать доступ громадян до органів місцевого самоврядування. Адже всі кабінети, куди звертаються громадяни, знаходяться на 1-му поверсі та 2-му і 3-му поверхах лівого крила і мають вільний доступ – без турнікетів”, – роз’яснюють в управлінні по зв’язках із громадськістю житомирської міської ради.

Вільний прохід на 2-й і 3-й поверхи з центрального входу буде забезпечено під час публічних заходів. В усіх інших випадках житомиряни зможуть безперешкодно пройти до необхідного їм кабінету попередньо сповістивши чергового.

В міській раді обіцяють що турнікети не обмежать вільний вхід громадян до міськвиконкому