Через 70 років свого існування Житомирська філармонія дочекалася ремонту

Вчора, 27 серпня в Житомирській обласній філармонії пройшла робоча нарада з питання закінчення реконструкції будівлі філармонії.

Житомирська філармонія існує з 1938 року. Приміщення закладу як міського театру побудоване у 1858 році. Близько 70 років у філармонії не здійснювалося жодних ремонтних робіт.

Минулого року губернатор області Сергій Рижук і голова обласної ради Йосип Запаловський видали розпорядження про початок капітального ремонту будівлі. Тоді довкола споруди звели риштування. Проте вже з рік триває ремонт обласної філармонії.

За словами директора філармонії Петра Даценка, реконструкція фасаду та даху будівлі і облаштування прилеглої території будуть завершені до 20 вересня

«Голова облдержадміністрації Сергій Рижук ініціював проведення ремонтних робіт і саме завдяки йому це питання не стало проблемою, – зазначив Петро Харитонович. – Важливо, що ця велика робота не затягнулася на багато років, і вже зараз ми можемо сказати, що основна частина робіт за досить короткий проміжок часу уже зроблена».

Наразі на ремонтні роботи витрачено близько 5 мільйонів гривень.

Прес-служба облдержадміністрації