Через Житомир пройде наймасовіший європейський велопробіг

З 31 серпня по 8 вересня до Дня фізичної культури та спорту Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проводить Всеукраїнську велоестафету «Спорт для всіх єднає Україну!».

Велоестафета охоплює всі регіони України та проходить за трьома маршрутами одночасно: до Києва велосипедисти стартують з Тернополя, Хмельницька, Вінниці, Севастополя та Луганська.

Загальний кілометраж маршруту 5000 км. На останньому етапі велоестафети колона буде налічувати 350 учасників, і сотні бажаючих що приєднаються до велоколони.

У всіх населених пунктах через які проходить маршрут заходу, на центральних площах, учасників урочисто вітатимуть місцеві жителі, прихильники здорового способу життя, представники обласних районних та міських адміністрацій та комітетів, видатні українські спортсмени.

Всеукраїнська велоестафета «Спорт для всіх єднає Україну!» є наймасовішим європейським велопробігом!!!

Команди пронесуть по території України прапор своєї області і встановлять його в Києві 8 вересня під час урочистого фінішу, в день Фізичної культури та спорту.

До Житомира учасники велоестафети прибудуть 6 вересня о 18.00 годині. Біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбудеться урочиста зустріч учасників велоестафети з громадськістю, керівництвом міста та області, представниками ЗМІ.

Джерело: inzt.net