Депутати обласної ради “за” переголосування, адже не завжди розуміють за що голосують

Вчора, 7 серпня у Житомирській обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування.

Депутати хочуть мати можливість переголосовувати свої питання.

Сам факт переголосування суперечить законодавству України. Переголосування можливе лише із технічних причин, наприклад, якщо не спрацювала система. Проголосувати за те ж саме питання можна тільки на наступний пленарний день або на наступному пленарному засіданні, – сказав Дмитро Кропачов, депутат обласної ради від Об’єднаної опозиції.

Депутат обласної ради Руслан Годований нагадав присутнім про те, як питання по титановим рудам три рази не могли поставити на порядок денний. Двічі депутати голосували проти. А потім, за словами Годованого, губернатор змусив людей голосувати проти їх волі.

Самі ж депутати не підтримали ініціативи Дмитра Кропачова та не захотіли вносити зміни в регламент Житомирської обласної ради.

За словами депутатів обласної ради, можливість переголосування вкрай необхідне для них, оскільки вони не завжди можуть зрозуміти за що голосують.