“Для губернатора Рижука важливіше виконати вказівку Києва, ніж прохання громади” – Зубко

Вчора на засіданні бюджетної комісії облради лідер Об’єднаної опозиції Житомирщини Геннадій Зубко запропонував виділити 300 тисяч гривень на вирішення проблем мешканців міста Овруча, в якому людей позбавили централізованого опалення.

Зубко повідомив, що до нього звернулися майже 100 мешканців Овруча з проханням допомогти встановити опалення до початку холодів – адже з цього опалювального сезону в місті більше не працюватимуть централізовані котельні.

«На встановлення автономного опалення в одній квартирі потрібно 12 тисяч гривень. Мало яка сім’я в Овручі може собі це дозволити. За попередніми підрахунками для переведення багатоповерхівок Овруча на індивідуальне опалення потрібно щонайменше 300 тисяч гривень. Раз влада позбавила людей централізованого опалення, вона й повинна нести відповідальність, щоб в будинках овручан було тепло до початку холодів. Тому 100 тисяч гривень, які пропонує виділити на ці потреби провладна більшість, не вирішують проблему, бо це третина від реальної потреби міста», – каже кандидат у нардепи, який йде по Житомиру.

Зубко запропонував профінансувати допомогу овручанам з доходів області від перевиконання бюджету або ж спрямувати на це 100 тисяч гривень, які наразі планується виділити на створення в області контактного центру – нової структури при обласній владі. В опозиції розцінюють її як бюрократичну.

“Дві області – Київська та Івано-Франківська – звернулись до уряду із листом, де відзначають неефективність створення такого центру” – наголосив Житомирський лідер Об’єднаноі опозиції.

Ця пропозиція обурила губернатора Сергія Рижука. Головним аргументом було, що створення контактного центру – це розпорядження з Києва і його потрібно виконувати. В результаті провладна більшість в бюджетній комісіі не підтримала пропозицій Г.Зубка.