Міськрада бореться до останнього щоб встановити у Житомирі тоталітарний режим, – Демальянс

Житомирська міська рада має намір скасувати рішення Корольовського районного суду, яке визнає незаконним Рішення виконкому №325 “Про затвердження Положення про порядок організації та проведення масових заходів у м. Житомирі”.

Судове засідання по апеляції міськради призначено на 11 вересня. Голова житомирського ДемАльянсу Дмитро Ткачук каже, що має намір відстоювати на цьому засіданні закріплене Конституцією право житомирян на мирні зібрання.

В Демальянсі переконані, що заперечення та апеляційна скарга від міськвиконкому – це набір аргументів, які взайве доводять незаконність рішення №325 щодо мирних зібрань.

“Апеляційна скарга міськради – це крик відчаю і свідчення відсутності гідності визнати свою очевидну поразку. Ми переконані в тому, що доведемо незаконність рішення виконкому. Спроба встановлення тоталітарного режиму та обмеження прав громадян Житомиру з боку влади не вдасться!” – заявив лідер Демократичного Альянсу в Житомирі Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, що 14 березня 2012 року Корольовський районний суд міста Житомира задовольнив позовну заяву голови житомирського осередку Демократичного Альянсу Дмитра Ткачук щодо скасування рішення Виконавчого комітету №325.

Рішення № 325 “Про затвердження Положення про порядок організації та проведення масових заходів у м. Житомирі” було ухвалене 12 травня 2011 р.

Дмитро Ткачук каже, що дане рішення є незаконним і таким, що не відповідає актам вищої юридичної сили.

По-перше, велика чисельність вимог до організації масових заходів, що затверджені згаданим положенням, обмежує можливість громади відстоювати свої права та захищати інтереси.

По-друге, затверджений формат погодження намірів проведення масового заходу з виконкомом надає даній процедурі дозвільного характеру, що суперечить ст. 39 Конституції України.

По-третє, згідно ч. 1 ст. 92 Конституції України виконком не мав права ухвалювати оскаржуване рішення.