На Житомирщині вбили 32-річного чоловіка

У Попільнянському районі буденний конфлікт став причиною смерті 32-річного чоловіка.

У занедбаному будинку, що й оселею не назвеш, мешкала молода жінка, яка має трьох дітей. Щоправда, батьківських прав її позбавили, а дітей забрали. Разом з жінкою проживав 32-річний чоловік, тіло якого раннього рану наприкінці липня знайшли на подвір’ї домогосподарста.

У селі про це помешкання і його господарів давно йшла недобра слава. Не допомагали ані постійні рейди сільського голови, ані переконливі бесіди дільничного. Майже щовечора тут збиралася компанія. Банкет іноді тривав по декілька днів.

Важко сказати, що веде цими людьми, які просто не спиняються. У нас в селі працює цукровий завод, є сільськогосподарське підприємство, роботи вистачає для всіх. Люди можуть себе знайти і працювати, однак поряд є такі… Горілка. А фінал трагічний, – розповідає голова сільської ради Віра Іванівна.

З’ясувалося, що напередодні ввечері у будинку також відбувалось застілля. Гуляли до пізньої ночі, а вранці чоловіка знайшли уже мертвим. У «компанії» навіть не відразу змогли пригадати послідовність подій минулого вечора. Однак, за підозрою у причетності до побиття потерпілого був затриманий один з місцевих жителів.

Встановлено, що 35-річний чоловік разом з іншими бенкетував. Згодом між чоловіками виник конфлікт, який закінчився бійкою. Причини суперечки затриманий згадати не може. Викликати швидку чи хоч якось допомогти товаришеві було нікому.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи смерть настала внаслідок отриманих тілесних ушкоджень у вигляді здавлення головного мозку, крововиливу та закритої черепно-мозкової травми.

За даним фактом було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що стало причиною смерті) Кримінального кодексу України. З’ясовуючи всі обставини вчинення злочину, працівники міліції поспілкувались з багатьма місцевими жителями.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області