Проти житомирської журналістки хочуть порушити кримінальну справу

Житомирська журналістка Оксана Трокоз являється свідком у кримінальній справі проти колишнього керівника ВБНОНу Сергія Дзюбенка.

Останнього підозрюють у скоєнні ряду злочинів, серед яких – спонукання підлеглих до хабарництва.

Нагадаємо, 2 роки тому у Житомирі ВБНОН нагрянув на квартиру білоруських опозиціонерів Ігоря та Ірини Коктиш. Тоді житомирські журналісти Оксана Трокоз та Діана Мінаєма приїхали знімати сюжет про незаконне вторгнення до квартири. Проте правоохоронці відбирали у дівчат фото та відео плівки.

Ірина та Ігор з ліва на право

Сьогодні ж, колишній начальник ВБНОН Сергій Дзюбенко просить порушити проти Оксани Трокоз кримінальну справу за те, що розголосила ім’я оперативного співробітника, який представився їй під час затримання білорусів.

А ще притягнути до відповідальності журналіста 5 Каналу Азад Сафарова, який нібито створив в інтернеті окремий сайт і виклав туди детальну інформацію про Туровського (один з міліціонерів, який пред’явив посвідчення оперативника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС у Житомирській області): дату народження, адресу, телефон.

А ще захист Дзюбенка звинуватив мене у тому, що я проводила те розслідування за гроші. Навіть суму вказали – 100$, – пише Оксана Трокоз у себе на сторінці у facebook.

Марина Кузьменко