Симоненко у Житомирі агітував за Миколу Тимошенка і у всьому звинувачував олігархів

Наступний склад Верховної Ради буде ще одним зібранням великого капіталу. Таку думку на прес-конференції в Житомирі висловив лідер Компартії України Петро Симоненко, інформує прес-служба партії.

За його словами, на парламентських виборах-2012 невипадково була обрана саме мажоритарна система. Він нагадав, що це не перші вибори, які проходять за змішаною системою і які яскраво свідчать, що така система нічого не змінює в складі парламенту.

«Олігархи невипадково обрали саме мажоритарну ситему. Адже за допомогою мажоритарників вони наповнять Верховну Раду черговим зібранням представників крупного капіталу, які керуються лише інтересами свого бізнесу», – підкреслив лідер КПУ.

Петро Симоненко також додав, що змішана система сіє сумніви серед виборців. При цьому він додав, що КПУ виступала і виступає за пропорційну систему виборів.

«Враховуючи ситуацію, яка склалася, ми прийняли рішення направити на мажоритарні округи своїх найбільш досвідчених делегатів. Але, тим не менше, я все одно впевнений, що, незважаючи на всі наші старання, у парламенті зберуться тільки банкіри, які й далі будуть вести антинародну політику», – підсумував Петро Симоненко.

За словами лідера КПУ, громадяни мають усвідомити, що голосувати і надала за олігархів – це поглиблювати власне зубожіння і наближувати остаточне руйнування економіки України. “Коли розвалювали союз, Україна у складі великої держави перебувала в десятці найвпливовіших країн світу і навіть вирішувала долю інши народів. Зараз же ми скотилися у показниках у хвіст усіх позитивних рейтингів,” – каже Симоненко.

Лідер КПУ бачить майбутнє Україні у митному союзі з Росією, Євроазійському економічному союзі, Шанхайській організації співробіництва.

З ким ви можете порівняти Миколу Тимошенка за рівнем професійності на Житомирщині, – запитує Симоненко журналістів. Лідер КПУ переконаний, що Тимошенко обов’язково виграє мажоритарку в Коростені