У Сухомліна більше шансів пройти по списку, ніж у Зубка по мажоритарці, – експерт

Таку думку під час медіа-клубу “Чесно” висловив сьогодні Андрій Лактіонов, житомирський політтехнолог, аналізуючи передвиборчий список Об’єднаної опозиції і шанси її представників потрапити до майбутнього парламенту.

На думку політтехнолога, мажоритарник Зубко має менше шансів ніж Сухомлин по тій причині, що ймовірність перемоги у жорсткій боротьбі на мажоритарних виборах у Житомирі апріорі є меншою, ніж можливість добору опозицієї декількох відсотків, які можуть забезпечити депутатський мандат Сухомліну.

Нагадаємо, Сергій Сухомлін у списку ОО – на 101-му місці. Згідно нинішніх соціологічних зрізів підтримки партій, які претендують на долання 5-ти відсоткового бар’єру Об’єднана опозиція десь на рівні з регіонами може розраховувати на 90-95 партійних депутатів. Якщо врахувати ту реальність, що Тимошенко і Луценко до виборів не допустять (2 місця) і можливу активізацію опозиції перед виборами, ймовірність потрапляння у парламент Сухомліна можна розцінювати як високу.

– Якщо не одразу, то згодом він може стати детутатом, оскільки з різних обставин комусь із нардепів доведеться скласти мандат. Його місце тоді займає наступний у списку, – каже експерт.