У Житомирі один з кандидатів до ВР проведе експеримент: намагатиметься виграти вибори без грошей

Як вже повідомляв Репортер Житомира Іван Камінський, коростенський лікар, спробує пройти в депутати ВР по мажоритарці у Житомирі.

Крок, м’яко-кажучи, дивний. Навіщо їти по Житомиру, якщо тебе прекрасно знають у Коростені? Шанують, поважають і навіть готові голосувати…

Це питання Репортер Житомира адресував самому потенційному кандидатові.

Як виявилося, бажання коростенця балотуватися у Житомирі має своє пояснення. Зі слів Камінського – у нашому місті буде проведений перший в Україні політичний виборчий експеримент у якому йому відводиться роль головного учасника дослідження – кандидата в депутати Верховної Ради України по мажоритарному вибочому округу. Результати експерименту отримають наукове обґрунтування та статистичну оцінку.

Іван Камінський каже, що йому важливо дати відповідь на питання: чи можливо в сьогоднішній Україні без наявності капіталу досягти успіху, як у політиці так і в реалізації себе як особистості. Для цього Камінський планує прийняти участь у виборчому процесі, але не на своєму окрузі, тим самим звівши до нуля фактор “впізнаваності”.

Зі слів Івана Камінського за основу його соціально-політичного експерименту взято науковий підхід Республіканської партії США та матеріали експертів Міжнародного Республіканського Інституту США.

Майбутній кандидат по Житомиру планує, що у реалізації проекту відіграють важливу роль громадські об’єднання та організації. Сам Іван Камінський – заступник голови Житомирської обласної громадська організації «Молодь ініціатор реформ».

Експерименти-експериментами, але вибори – процес, у якому ставляться цілі, докладається максимум зусиль для їх досягнення. Логічне питання до Івана Камінського: “Як ви збираєтесь без грошей вигравати вибори?”

Іван Камінський: “Шанси та результат виборчих перегонів залежатиме лише від житомирян.

Разом з тим я розумію, що без грошей, як інструменту взаємовідносин між людьми, життя на даному етаті розвитку суспільства взагалі неможливе. Але політика, як складова суспільних відносин, не завжди має потребу лише в грошах.

Декому вдається стати депутатом завдяки своїй політичній або громадянській активності, статусу, або харизмі та характеру. Тобто, не всі платять. Але у тих, у кого є гроші, шанси стати депутатом можуть бути більші. Але у Житомирі цей фактор нині вже не є визначальним.

Безумовно, саме через бажання багатіїв а не професійних особистостей балотуватись до ВР, вищий законодавчий орган став таким собі фінансово-політичним клубом і на жаль, для участі в реальній політиці нині потрібнен велетенський капітал. Формула Верховної Ради зводиться до: «капітал – політика – капітал».

Яка сума буде потрібна по округу №62 – навіть і уявити не можу. Я з усією щирістю, перш за все, як лікар, як людина позапартійна, заявляю, що не маю можливості проводити передвиборну компанію за гроші, оскільки у мене їх нема.

Мажоритарні вибори – вибори, в першу чергу, заможних людей Житомира та області. Але протистояти цьому можна. Ми приходимо до того, що політика – це справа колективна та народна і у першу чергу від свідомості людей нині залежить і сила та багатство української нації”.