У Житомирі олімпійського призера-земляка нагородять орденом на заслуги третього ступеня

Сьогодні у прес-центрі Житомирської обласної адміністрації відбулася прес-конференції зі срібним призером Олімпійських ігор у Лондоні Валерієм Андрійцевим.

Олімпієць є вихованцем відділення вільної боротьби Малинської дитячо-юнацької спортивної школи, його перший тренер – Анатолій Задорожний.

У 2007 році Валерій здобув звання чемпіона світу серед молоді і увійшов до спортивної еліти нашої держави. Важким для Валерія був передолімпійський, 2011 рік. Отримавши серйозну травму, він змушений був пропустити багато офіційних стартів, відстаючи в боротьбі за олімпійську ліцензію від своїх іменитих конкурентів в Україні — Алена Засєєва та Тараса Данька.

Проте, здобувши у грудні 2011 року звання володаря Кубку України, Валерій вже не поступився першістю серед своїх товаришів по команді

У лютому 2012 року він блискуче переміг на Київському міжнародному турнірі, у березні став срібним призером чемпіонату Європи, і у травні, нарешті, вирішив долю олімпійської ліцензії, перемігши на ліцензійному турнірі в Китаї. У червні від став переможцем Гран-прі Німеччини і з цими титулами підійшов до участі в Олімпійських іграх.

У Лондоні, на шляху до фіналу, Валерій Андрійцев був 7 днів. У жорсткій боротьбі переміг двох чемпіонів світу з Азербайджану та Ірану і лише у фінальній схватці з мінімальним розривом у рахунку поступився в боротьбі за “золото” американському спортсмену.

Зазначимо, батько Валерія був депутатом обласної ради 5-го скликання

Спортсмен подякував присутнім за підтримку на Олімпійських іграх.

Хоч нас і було в Лондоні всього 5 чоловік, проте, підтримка кожного відчувалася, – сказав Валерій Андрійцев.

Привітавши срібного призера з перемогою очільник області Сергій Рижук зазначив:

22 вересня, під час урочистого засідання присвяченого 75-річчю області Валерій буде нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ступеня та відзнакою Житомирської обласної ради “Честь і слава Житомирщини”.