У Житомирі з’явилася фан-зона української мови

У Житомирі в Львівській майстерні шоколаду відкрилася фан-зона української мови. На вході перед кав’ярнею висить плакат, який про це сповіщає.

Як розповіла директор закладу Людмила Зубко, рішення відкрити фан-зону української мови з’явилося після того, як депутати Житомирської облради відмовилися 16 серпня на сесії прийняти рішення про проведення першого уроку в школах області на тему єдиної державної української мови, як це пропонувала опозиція.

«Наші провладні депутати, можливо, десь розмовляють українською мовою, але їм не вистачає сміливості відстояти її. Тому ми вирішили їм допомогти. Це жодним чином не означає обмежень на жодну мову в нашій кав’ярні – клієнтів у нас обслуговують і російською, і англійською мовами.” – підкреслила Людмила Зубко.

Вона наголосила, що акції на підтримку української мови “Львівська майстерня шоколаду” проводить давно: тут можна купити дитячі книжки українською мовою, краєзнавчі книги про Житомир та найгарніші куточки Житомирщини, можна взяти почитати книгу додому. Проводяться літературні вечори української поезії.

“Це завжди було потягом нашої душі. Просто після останніх подій навколо мовного питання в державі ми вважаємо, що нашу любов і повагу до рідної мови треба виявляти активніше” – підкреслила Людмила Зубко.