У Житомирському університеті ім. І. Франка відбулася презентація музею старожитностей: фоторепортаж

Сьогодні, 31 серпня після посвяти першокурсників ЖДУ ім. І. Франка у студенти, всі охочі змогли завітати на презентацію музею старожитностей.

Для того аби навчити студентів любити Україну, а також ті предмети, які з нею пов’язані, житомирський університет вирішив відкрити свій власний музей старовинних експонатів.

Завідувач музею Марія Масловська повідомила, що офіційне відкриття планується, приблизно на 9 листопада, на день української мови та писемністі.

1991рік – рік Незалежності. В кожному українцеві він перевернув душу, світогляд. В мені перевертати було нічого. Це українське в мені вже було закладене від батьків. Хочу сказати, що ідею створення музею підтримав ректор Петро Саух, за це, я доземно йому кланяюсь, – сказала викладач університету Марія Масловська.

Експонати музею збирали не один рік

З усіх куточків України студенти віднаходили та привозили Марії Володимирівні старовинні експонати, які зараз розповідають про минулі роки, про українську спадщину.

Українці без історії ніколи нормально існувати не будуть. Це є наше начало і наш кінець. Держава без минулого не може мати майбутнього, – сказала Марія Масловська.

У музеї зібрана велика кількість різноманітних глечиків, у яких наші діди та прадіди тримали молоко та сметану

Пряльця, люльки, писанки, старовинні ікони, рушники, одяг, ткацький станок – за всіма цими речами наглядає Марія Володимирівна, яка може розповісти про ці експонати багато цікавих речей.

Марина Кузьменко