Вперше у Житомирі: виставка фотопортретів житомирської творчої інтелігенції

З 1-го по 30-те вересня у Житомирському обласному літературному музеї виставлятимуться твори живопису та художнього фото (фотопортретів житомирської творчої інтелігенції) житомирського художника Миколи Бутковського.

Репортер Житомира зустрівся з митцем і розпитав про те, як у нього виникла ця ідея.

Микола Бутковський, художник, фотограф: “У мене багато друзів – художників, музикантів, поетів, акторів, журналістів. З цими людьми я давно знайомий і шаную їх творчість. Частину з них я фотографував. Мої фотопортрети – художні. З цими людьми були створені образи, які розкрили їх внутрішній світ, показали відомих у Житомирі людей з іншого, незвичного боку.”

– Коли у вас виник задум об’єднати в одну виставку художні фотопортрети творчих людей Житомира?

– Тоді, коли було відзнято достатньо матеріалу. Виникла ідея показати житомирянам творчих особистостей міста, їх внутрішній світ, наповнений красою і любов’ю до життя.

Хто як не художник здатен щиро і безпосередньо відтворити глибину душі творчої людини?

– Скільки картин і фотопортретів виставлятимете?

– Біля 20-ти картин і 20-ти художніх фотопортретів творчих людей Житомира. Звісно ж у нас дуже багато творчих людей, які формують культурне обличчя нашого міста. Тому я не виключаю того, що у подальшому проект може бути продовжено і до когорти цих двадцяти людей долучаться інші творчі постаті.

– Творча людина має бути публічною?

– Творчих людей у Житомирі багато. А ось в обличчя знають не усіх. Цією виставкою мені хочеться показати житомирянам цих людей, оскільки кожен з митців заглиблений у своїй творчості дуже рідко виходить на загал. Не всі вони публічні, не кожен має визнання, хоча, безперечно, вони на це заслуговують.

У даному випадку у житомирян є можливість прийти і побачити своїх героїв, оскільки саме творчі люди формують емоційно-культурну ауру міста.

____________________________________________________________________________

Отож, житомирська інтелегенція у дещо несподівних образах. З 1-го по 31-ше вересня у Літературному музеї.

Про Миколу Бутковського, житомирського художника, фотографа, талановиту творчу людину – інтерв’ю на Репортері Житомира