Аграрний міністр давав настанови першокурсникам житомирського Агроуніверситету

Сьогодні, 3 вересня Житомирський національний агроекологічний університет урочисто прийняв до свого колективу студентів-першокурсників.

А це понад півтори тисячі юнаків та дівчат за всіма напрямами і спеціальностями. Вчорашні школярі помітно нервували, адже для них настав відповідальний період життя. А ще хвилювання додавало те, що на посвяті були присутні почесні гості – керівники області та Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк:

“Аграрні професії стаються привабливими не тільки в нашій державі, а й в цілому у світі. Навчання в аграрному вузі, отримані тут знання дадуть нам впевненості в тому, що український селянин нічим не гірший за іноземного, і що ми з вами зможемо піднімати і розвивати наше село як стратегічну основу економіки України”.

Сьогодні в університеті діє 8 факультетів, де навчається близько 10 тисяч студентів. Свого часу цей вуз закінчили керівники нашої області – голова облради Йосип Запаловський та голова облдержадміністрації Сергій Рижук.

“Я пишаюся тим, що сам є випускником цього університету і сьогодні докладаю усіх зусиль, щоб вам вчилося комфортно, щоб зміцнювати навчальну і матеріально-технічну базу і, щоб єдиний у своєму роді університет відповідав своєму призначенню”, – сказав губернатор.

Джерело: Житомирська Хвиля