На Житомирщині, через пустощі з сірниками загинуло троє людей: відео

Дві дівчинки та їхній батько загинули в пожежі у Коростишеві.

Ще одна дитина потрапила до реанімації, йдеться в сюжеті ТСН.

Родина погорільців мешкала в жахливих умовах і давно перебувала на обліку соціальних служб. У хаті не було ні світла, ані газу. Їжу люди готували на вогнищі, а батьки постійно пиячили.

У МНС твердять, що щонайменше двічі на місяць приїздили за вказаною адресою гасити вогонь. Цього ж разу пожежа закінчилася трагедією. Дим, який шугав клубами з вікон будинку, помітили сусіди.

“Вже горів повністю вогонь, була охоплена полум’ям одна кімната. В хаті не було видно ні господарів, ні дітей”, – розповів Василь Горобчук.

Небайдужі люди заповзялися витягати з будинку непритомних мешканців. Урятували 2-річного хлопчика та його бабусю. Інших у задимленому приміщені не знайшли. Хлопчик був на межі смерті – його врятували в реанімації лікарні.

Бабуся ж у пожежі винуватить саме дитину: мовляв, та на дивані почала палити сірники. Інших мешканців урятувати з вогню не вдалося. Загинуло двоє дітей і один дорослий. Сусіди вважають, що трагедії можна було запобігти, якби соціальні служби вчасно забрали дітей з поганої родини.

У районній службі у справах неповнолітніх виправдовуються: хотіли позбавити батьків опіки над дітьми, та суд не дозволив. Чи була провина соціальної служби, тепер мають встановити правоохоронці. У міліції вирішують, чи порушувати кримінальну справу за фактом загибелі людей.

Джерело: ТСН