На Житомирщині до кінця року відкриють понад півсотні дитсадків

За 2012 рік на Житомирщині відкрили вже сім садочків.

Під час відкриття садочка «Калинонька» у Бердичеві начальник управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації Олександр Пастовенський повідомив, що, відповідно до плану, загалом у 2012 році має додатися 54 дошкільні навчальні заклади, про це повідомили у прес-службі Житомирської ОДА.

Питання дошкільного виховання і навчання в області одне з найважливіших. Якщо врахувати, що з 1991-го по 2000 рік в області було закрито 470 садків з 828-ми, що складало тоді 57% від діючих, і що на кінець 2000-го року всього 9% дітей сільської місцевості було охоплено дошкільним вихованням і навчанням, безперечно, те, що область має зараз, – непоганий показник.

Як повідомив начальник управління освіти і науки, лише за минулі 2 роки – 2010 і 2011 – на Житомирщині відновили роботу 96 дошкільних навчальних закладів. За цим показником область протягом трьох останніх років займає передові позиції у державі. Якщо десять років тому ми ще займали останні місця за рівнем охоплення дітей довкіллям, то на сьогодні ввійшли вже у першу п’ятірку.

За охопленням дітей всіма формами дошкільного виховання вийшли на другу позицію по державі.