На Житомирщині лікарку, яка залишала пацієнтів без органів, покарали за “папірці”: відео

Троє жителів Житомирщини звинувачують завідувача урологічного відділення обласної лікарні у недобросовісному лікуванні.

Пацієнти кажуть, що через некваліфіковані дії медиків вони втратили органи. Після численних скарг жінку-завідувача таки покарали, повідомляє ТСН.

У 34-річного Романа з важкою формою ДЦП виявили пухлину на нирці розміром 23 на 12 і на 6 см. Чоловікові треба було негайно видаляти орган, однак завідувачка урологічного відділення взялася його рятувати.

“Її треба було терміново видалити, тому що вона мала гідронефроз 3-4 ступеня. Збережи одну, дай йому спокій, а не муч чотири місяці!” – обурюється мати постраждалого.

Роман переніс три важкі операції, але йому ставало дедалі гірше. Мати Романа вибила направлення у столичний Центр урології, де нирку врешті видалили. А комісія облздоров’я, куди звернулася жінка, виявила в лікуванні чоловіка 26 лікарських помилок. Зокрема, Романові призначили 13 видів непотрібних пацієнту антибіотиків.

24-річна Олена, яка працює медсестрою в обласній лікарні, теж має претензії до цього ж уролога. Дівчина перенесла дві операції, під час третьої їй видалили нирку. У столичному Інституті урології, куди звернулася пацієнтка, їй сказали, що орган можна було б урятувати, якби первинне лікування було належним.

Завідувач обласної урології, яку звинувачують пацієнти, зустрічатися із журналістами відмовилася. За неї заступається керівництво лікарні. Кажуть, за 25 років роботи в уролога не було жодної догани. У травні вона підтвердила свою кваліфікацію. А від помилок, мовляв, не застрахований жоден медик.

“Життя людям було збережено, ніхто з них не помер, усі живі. Да, в неї такий характер, вона дуже активна, і голос у неї поставлений. Чомусь, коли вона розмовляє, всі звертають увагу, що вона кричить”, – виправдовує колегу заступник головного лікаря Житомирської обласної лікарні Сергій Данилович.

Врешті, завідувачку урології таки покарали. Щоправда, не за помилки, через які пацієнти втратили органи або марно лікувалися, а за неправильне ведення медичної документації. Лікарка і далі оперує та керує відділенням.

Джерело: ТСН