На Житомирську обласну раду подав у суд її ж депутат

Депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов (фракція Фронт Змін, Об’єднана опозиція) подав заяву до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом до Житомирської обласної ради.

Дмитро Кропачов просить визнати недійсною статтю 53 «Регламенту роботи обласної ради VI скликання», яка, на його думку, в порушення норм законодавства дозволяє повторне голосування будь-якого питання з будь-якої причини і будь-яку кількість разів.

«Два рази поспіль за дорученням фракції домагався прийняття обласною радою рішення про обмеження випадків повторного голосування. Але провладні сили блокують прийняття цього обмеження. Це блокування є цілеспрямованим, бо допомагає цим силам приймати рішення з другого чи третього разу після додаткових переконань депутатів, які мали іншу думку», – сказав Дмитро Кропачов.

Депутат Житомирської обласної ради привів приклад порушення прав та інтересів як депутатів так і самих виборців через повторне голосування на десятій сесії Житомирської обласної ради. Тоді, тільки з третього разу вдалося включити до порядку денного пропозицію депутата Куницького В.Г. (фракція Партія Регіонів) питання про надання спеціальних дозволів на користування надрами підприємству «Житомирбуррозвідка».

В результаті, питання було включено до порядку денного і рішення щодо надання дозволів було прийнято, на думку Дмитра Кропачова, шляхом «додаткових переконань», під час перерви в пленарному засіданні, депутатів, які мали іншу думку.

Нагадаємо, Дмитро Кропачов переміг в лютому цього року на позачергових виборах в Червоноармійському окрузі, як кандидат від Об’єднаної опозиції, набравши 42,57%. Друге місце з відривом у понад 7,5% зайняв провладний кандидат.