На підтримку телеканалу ТВі житомиряни виготовили 45 метрове послання

45-метрове біле полотно із написом «Захисти ТВі – підтримай свободу слова» розгорнули житомиряни на майдані Соборному сьогодні вранці.

На сьогодні вже більше 70 кабельних операторів викинули ТВі із своїх мереж або перевели у дорожчі пакети, що можуть бути недоступними для частини глядачів цього каналу. Таке масове відімкнення одночасно по всій країні не може відбуватися інакше, як за наказом влади, кажуть організатори мирного зібрання.

Аналогічні акції пройшли більш ніж у 20 містах України.

У Житомирі суд заборонив проводити акцію Івану Фурлету, утім активісти подали нову заявку і змінили місце проведення заходу.

Також житомиряни принесли на площу старі телевізори, які потрібно викинути – мовляв, без ТВі телевізор у хаті не потрібен

Коли активісти розгортали величезне полотно, на майдані розпочинались святкові заходи з нагоди Дня міста. На сцені прямо навпроти розгорнутого плаката стояли керівник міста Володимир Дебой та губернатор Сергій Рижук. Вони зустрічали святкові колони представників підприємств, установ та організацій міста, якій йшли з різних частин Житомира до центру.

До активістів у міліції претензій не було

Житомиряни підходили до великого плакату та лишали на ньому побажання і свої думки щодо свободи слова в Україні. Також активісти роздавали листівки, у яких розповідали про канал ТВі та те, що сьогодні із ними робить влада.

Організатори наголошують, що дана акція не була політичної і єдиною її ціллю є підтримка захисту каналу ТВі.