Опозиція віщує крах економіки

Об єднана опозиція «Батьківщина» вимагає від уряду і президента доповісти про те, як буде виконуватися держбюджет до кінця поточного року в умовах зростання його дефіциту та виконуватимуться зобов язання перед бюджетниками.

Про це заявив голова Ради Об єднаної опозиції «Батьківщина» під час прес-конференції в Хмельницькому в четвер, 27 вересня.

Арсеній Яценюк нагадав, що протягом трьох тижнів вимагає від уряду та президента відзвітувати в парламенті про соціально-економічний стан країни: «Але уряд уникає відповіді на чіткі питання, що відбувається в українській економіці. Верховна Рада України фактично припинила свою роботу, тому що уряд не хоче приходити і відповідати на запитання про соціально-економічний стан країни».

За його словами, дефіцит державного бюджету України зріс втричі у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. «Дефіцит бюджету 16 млрд на противагу 5,1 млрд в 2011 році», – додав Арсеній Яценюк.

Він також наголосив, що, за інформацією Державного комітету статистики, в Україні відбулося падіння розміру середньої заробітної плати на 78 гривень.

За його словами, загрозлива ситуація склалася і на валютному ринку. «Валютний ринок сьогодні відкрився з квотуваннями 8,15 грн. Кореспонденти журналу Forbes повідомили, що намагались обміняти національну грошову валюту на долати і євро, і в 10 відділеннях банків фактично отримали відмову», – наголосив він.

Окрім того, нагадав Арсеній Яценюк, минулого тижня було зафіксовано падіння промислового виробництва на 5% порівняно з минулим місяцем. «Таким чином, у нас склалась дуже сумна економічна картина», – додав він.