Санстанція каже, що брудна й вонюча вода в кранах житомирян відповідає нормам

В Житомирі з кранів тече мутна вода з неприємних запахом. Фахівці пояснюють це якістю води на Відсічному та зношеністю водопровідних мереж міста.

Віктор Корець, головний інженер КП «Житомирводоканал», у сюжеті каналу Союз ТВ розповів, що вода на Відсічному стала дуже мутна.

«Сьогодні мутність води сягає 13 мг. Наші очисні споруди водопроводу взагалі не призначені для очищення такої кількості мутності у воді. Наші споруди можуть ще справитися з 5-6 мг», – зазначив Віктор Корець.

Мутність води пояснюють погодними умовами, адже після спеки дощ змив болота у воду. Також вода в кранах житомирян незадовільна через старі мережі. На водоканалі тепер задіюють двоступеневу очистку води та обіцяють промити водогінні мережі.

В Житомирській санстанції повідомили, що вода в кранах міста задовільної якості.

«У воді, яка була відібрана в контрольних точках міста, відхилень від норм не встановлено. Якість води залежить індивідуально від стану мереж будинків. Зношені мережі сильно впливають на органолептичні показники води, тобто на колір і запах», – розповіла Оксана Борисова, лікар відділення комунальної гігієни міської СЕС.

Оксана Борисова радить мешканцям будинків звертатися в ЖЕКИ з проханням промити та продезінфікувати будинкові мережі.