Тепер Житомир має дві додаткові гілки газопроводу

Сьогодні, 20 вересня урочисто відкрито газопроводи від Глибочиці та Іванівки до Житомира.

За два роки побудовано газопровід протяжністю понад 21 км. На це спрямовано 16 млн.грн.

Як розповіли Репортерові Житомира в управлінні по зв’язках з громадськістю міської ради, впродовж 60 років, газопостачання до Житомира здійснювалося лише по одному плечу живлення.

40 тис. куб.м. на годину газу відтепер додатково постачатиметься до Житомира та прилеглих районіа після введення в експлуатацію ІІ та ІІІ плеча. Надійне газозабезпечення міста буде збережено навіть при реконструкції старого газопроводу, який перебуває у зоні постійного підтоплення, – упевнені працівники ПАТ «Житомиргаз», адже резервні джерела дають необхідну потужність.

«Житомир, маючи лише одне плече газопостачання, був на грані ризику. Житомир, як обласний центр, який має теплові електростанції, підприємства безперервного циклу, повинен бути забезпечений надійним газопостачанням. Сьогодні наше місто отримало додаткові дві гілки газопроводу, а це – безпека міста, надійність газозабезпечення як для мешканців, так і для підприємств», – сказав Володимир Дебой.

Після урочистого нагородження кращих працівників, які будували газопровід, відбулося перше запалювання факелу газопроводу